Табинска икона Пресвете Богородице

BogorodicaTabinskaClanak.png

Табинска икона Пресвете Богородице

Икона која је била на 25-то дневном пропутовању кроз Србију у част 90 година од доласка Руса у Србију, после преузимања власти од стране комуниста, копија је чудотворне иконе Богородице Табинске из града Похвистнева из руске Самарске области

Дана 22. октобра 2011.године икона Пресвете Богородице Табинске коју су руски козаци донели у Србију, прошла је и кроз манастир Лешје. Икона је дочекана у цркви св. Јована Богослова где је одслужено бдење и прочитан акатист Пресветој Богородици Табинској. Након поклоњења верног народа икона је наставила свој Крсни ход (тј. литију) кроз српску земљу.

Чудотворне сузе које су се пројавиле на икони у манастиру Раковица на гробу благопочившег Патријарха српског Павла, позивају српски народ на молитву и покајање.

 

Тропар икони, глас 4.

Заступнице усрдна, Мати Господа Вишњега, за све нас молиш Сина Твога Христа Бога нашега, и помажеш да се спасу сви који под свемоћни покров Твој прибегавају. Све нас заступи, о Госпођо Царице и Владичице, у напастима и мукама и у болестима, обремењене гресима многима, који предстојимо пред Тобом и са умилном душом и скрушеним срцем молимо Ти се, пред пречистом Твојом иконом са сузама. У Теби имамо сигурну наду; избављење од свих зала и све што нам је корисно подај нам, и све нас спаси Богородице Дјево, јер си Ти једини божански покров слугама Твојим.

gallery1 gallery1 gallery1  

Прилог - Ко даје, Богу даје, а Бог му стоструко у добру враћа

Инструкције плаћање РУБ  

Инструкције плаћање ЕУР
Инструкције плаћање УСД
Инструкције плаћање ЦХФ

Број телефона је промењен и садa је: 035 8540 363  

Могуће је дати прилог и преко PayPal:

 

baner_eparhija_krusevacka(1).jpg

Наш нови ЦД

Православно хришћанство..com. Каталог православних ресурса на интернету

SPCLink.png