ИСТРПИТЕ СВЕ ХРИСТА РАДИ

Преподобни Антоније Оптински

ИСТРПИТЕ СВЕ ХРИСТА РАДИ

b_200_142_16777215_00___images_istrpitesveHristaRadi.jpgНикакве завете и правила на себе не налажите без одобрења духовног оца, јер ће вам више користи донети једна од њега благословена метанија, него хиљаду метанија учињених по вашој самовољи. 

Фарисеј се и молио више од нас и постио, али без смирења сав његов труд испао је ништаван, па ревносно подражавајте понајвише смерност (смирење) митарево, која се рађа од послушности и биће вам довољно. 

У свакој тузи: и у болести, и у оскудици, и у тескоби, и у недоумици, и у свим непријатностима, боље је мање размишљати и разговарати са самим собом, а више се молитвом, макар и кратком, обраћати Христу Богу и пречистој Његовој мајци. Кроз то ће и дух чамотиње (унинија) одступити и срце ће се испунити надом на Бога и радошћу. 

Учимо се да мислено за све себе укоревамо и осуђујемо – а не друге. Оно што је и смерније, то је и корисније, јер Бог воли смирене и благодат Своју на њих излива. 

Какав те год јад снашао, каква те год непријатност срела, реци себи: “Истрпећу Исуса Христа ради!”. Само то кажи и биће ти лакше. Јер је име Господа Исуса Христа моћно. Њиме све непријатности тихну, демони ишчезавају, па ће нестати и твоја чамотиња, умириће се твоје малодушје, када будеш понављао Његово преслатко Име. 

“Господе, дај ми да видим сагрешења своја! Господе, дај ми трпљење, великодушност и кротост!”.

Прилог - Ко даје, Богу даје, а Бог му стоструко у добру враћа

Инструкције плаћање РУБ  

Инструкције плаћање ЕУР
Инструкције плаћање УСД
Инструкције плаћање ЦХФ

Број телефона је промењен и садa је: 035 8540 363  

Могуће је дати прилог и преко PayPal:

 

baner_eparhija_krusevacka(1).jpg

Наш нови ЦД

Православно хришћанство..com. Каталог православних ресурса на интернету

SPCLink.png